[ad_1]

تصویر

تصویر: تنوع ژنتیکی عالی: بیش از 560،000 نوع مختلف گندم نان وجود دارد. چشم انداز بیشتر

اعتبار: ربکا لبر ، UZH

انواع گندم های نان که در سوئیس رونق دارند ، در هندوستان فقط یک چمن رشد ضعیف باقی می ماند. این توانایی برای انطباق با شرایط آب و هوایی منطقه ای و عوامل محیطی ، گندم نان را به بیشترین محصول در جهان تبدیل می کند. تاریخ کشت آن به حدود 8000 سال می رسد. با گذشت زمان ، بیش از 560،000 نوع مختلف تکامل یافته است. بذرهای هر واریته در طاق های بین المللی بذر ذخیره می شوند. با این حال ، تاکنون ، عوامل ژنتیکی مسئول تنوع و سازگاری گندم تا حد زیادی ناشناخته بوده اند.

ژنوم های 10 نوع گندم کاملاً رمزگشایی شدند

پیش از این ، تنها ژنوم گندم نان که رمزگشایی شده از مناطق قدیمی چین بود. برای سالهای زیادی به عنوان الگویی برای گیاهان عمل می کرد ، اما با خصوصیات ارقام مدرن تر گندم مورد استفاده در کشاورزی تفاوت قابل توجهی داشت. اکنون یک کنسرسیوم بین المللی به رهبری کورتیس پوزنیاک ، پرورش دهنده گندم در دانشگاه ساسکاچوان و شامل بیش از 100 محقق از 9 کشور – از جمله زیست شناسان گیاهی و تکاملی در دانشگاه زوریخ (UZH) – ژنوم 10 رقم گندم آمریکای شمالی را به طور کامل توالی بندی کرده است. آسیا ، استرالیا و اروپا. “بیت کلر” ، استاد گروه زیست شناسی گیاهی و میکروبی در UZH ، گفت: “این 10 رقم ، بخش قابل توجهی از تنوع گندم جهان را نشان می دهد. داده های ژنوم ، که در دسترس همه ذینفعان است ، منبع مهمی برای بشریت است.”

قطعات کروموزومی علف های وحشی به صورت متقاطع ترکیبی است

با حدود 100000 ژن در 21 کروموزوم ، ژنوم گندم تقریباً پنج برابر ژنوم انسان است. مانند سایر دانه ها ، گندم معمولی مدرن دارای چندین کروموزوم است که با ترکیبی و ترکیب سه گیاه مختلف مادر بدست می آید. توماس ویکر ، محقق UZH ، یکی از نویسندگان ، افزود: “ما توانستیم تفاوت های زیادی در ساختار ژنومی ارقام گندم مورد مطالعه پیدا کنیم. آنها به ویژه با قطعات بزرگ کروموزومی که قبلاً توسط علف های وحشی در گذشته هیبرید شده بودند ، تفاوت دارند.” از مطالعه در حالی که برخی از این قطعات با کشت هدفمند منتقل شده اند ، منبع اکثر قطعات هنوز ناشناخته است.

عبور از مرزهای گونه ها منجر به تنوع می شود

اگر قطعات کروموزومی علف های وحشی با گندم تلاقی داشته باشند ، مرز گونه ها عبور می کند. به گفته محققان ، این روند یک عامل بیولوژیکی مهم در پشت تنوع و سازگاری گندم است. این تفاوت های زیاد در نوع و تعداد گیرنده های ایمنی را که در توالی های ژنومی پیدا کرده اند ، نشان می دهد. ویکر می گوید: “این تنوع نشان می دهد که گونه های مختلف با بیماری های مختلف گیاهی در منطقه مانند ویروس ها و قارچ ها یا آفات مانند حشرات سازگار شده اند.”

آنها به لطف کشت هدفمندتر ، تقاضای رو به رشد را برآورده می کنند

طبق گفته Kentaro Shimizu ، استاد UZH در گروه زیست شناسی تکاملی و تحقیقات محیطی ، مجموعه های سه گانه کروموزوم گندم یک مزیت تکاملی دیگر به وی می دهد: «تک ژن ها می توانند تغییر کنند ، در حالی که نسخه های دیگر همان ژن عملکرد اصلی خود را حفظ می کنند. رپرتوار بزرگتر از امکان سازگاری. “همراه با کشف ژنها برای برخی ویژگیهای کیفی و مقاومتهایی که از اهمیت زراعی برخوردار هستند – که توسط ژورنال نورین 61 در یک نشریه تکمیلی از محققان UZH نشان داده شده است ،” پروژه ژنوم گندم 10+ “امکان کشت هدفمندتر را فراهم می کند. انواع خاصی از گندم ، که به افزایش تقاضای جهانی در آینده کمک می کند.

###

سلب مسئولیت: AAAS و EurekAlert! هیچ مسئولیتی در قبال صحت گزارشهای خبری منتشر شده در EurekAlert ندارند! از طریق موسسات کمک کننده یا استفاده از هرگونه اطلاعات از طریق سیستم EurekAlert.

[ad_2]

منبع: kolah-news.ir